Logo VŠ
hr hr

Stručnjaci sa znanjima u području programskog inženjerstva već su desetak godina najtraženija skupina među svim IT profesionalcima koji se zapošljavaju u Republici Hrvatskoj te čine oko 50% ukupnog zapošljavanja u IT sektoru. Njihove karijere usko su povezane sa aktualnim tehnologijama koje se dinamično razvijaju, a prednost kod njihovog zapošljavanja daje posjedovanje industrijskih certifikata koji osim profesionalne prepoznatljivosti osiguravaju i bolje financijske uvjete rada te pojednostavljen pristup europskim i svjetskim poslodavcima. Studij programskog inženjerstva pripremljen je upravo respektirajući navedene specifičnosti te danas dominantne tehnologije (.NET i JAVA), kako bi inženjerima računarstva osigurao prednost u razvoju karijere u odnosu na diplomante drugih sličnih (stručnih) studija.

azvo

Smjer Programsko inženjerstvo osigurava izobrazbu u programiranju, izradi i održavanju složenih aplikacija i informacijskih sustava kao i snažnu osnovu u području računarstva. Dodatno usmjeravanje moguće je kroz 14 dostupnih izbornih predmeta od kojih student bira njih 6. Studij osigurava zapošljivost na radnim mjestima programera za danas dominantne tehnologije (.NET i JAVA) za sva područja razvoja aplikacija (desktop, web, mobile).

Nastava se izvodi u trajanju od 6 semestara ili 3 godine, a studij se boduje sa 180 ECTS bodova. Studij priprema studente za dostizanje čak 9 prestižnih industrijskih certifikata od čega su u cijenu uključeni certifikacijski ispiti za: ECDL Core, Microsoft – MCTS .NET Windows app., MCTS .NET Web app., Sun Java (SCJP), IT SMF – ITIL Foundation. Stručni naziv koji se stječe: stručni prvostupnik inženjer računarstva što odgovara stupnju Baccalaureus (bacc.ing.comp.), Engl.; Bachelor of Computer Engineering.

kalkulator

Priznajemo ispite!
Izračunaj umanjenje školarine prilikom upisa.

Iskoristi mogućnost priznavanja ispita položenih na drugim fakultetima, te mogućnost priznavanja položenih IT certifikata.

Za brzi okvirni izračun umanjenja školarine iskoristi naš on-line kalkulator.

studij

Ukoliko želiš upoznati studij i perspektivu koju ti pruža slijedi linkove koji će ti dati odgovore na najvažnija pitanja: