Logo VŠ
hr hr

Stručnjaci sa znanjima u području sistemskog inženjerstva već su desetak godina druga najtraženija skupina među svim IT profesionalcima koji se zapošljavaju u Republici Hrvatskoj. Njihove karijere usko su povezane sa aktualnim tehnologijama koje se stalno i dinamično razvijaju, a imperativ kod njihovog zapošljavanja je posjedovanje industrijskih certifikata koji osim profesionalne prepoznatljivosti osiguravaju i bolje financijske uvjete rada te pojednostavljen pristup europskim i svjetskim poslodavcima. Studij sistemskog inženjerstva pripremljen je upravo respektirajući navedene specifičnosti kako bi inženjerima računarstva osigurao prednost u razvoju karijere u odnosu na diplomante drugih sličnih (stručnih) studija.

azvo

Smjer Sistemsko inženjerstvo osigurava izobrazbu u projektiranju i održavanju računalnih sustava i složenih računalnih mreža sa naglaskom na računalnu sigurnost i snažnu bazu znanja iz područja informacijskih sustava i osnova računarstva. Dodatno usmjeravanje moguće je kroz 14 dostupnih izbornih predmeta od kojih student bira njih 6. Studij osigurava zapošljivost na radnim mjestima sistemskih i mrežnih administratora.

Nastava se izvodi u trajanju od 6 semestara ili 3 godine, a studij se boduje sa 180 ECTS bodova. Studij priprema studente za dostizanje čak 9 prestižnih industrijskih certifikata od čega su u cijenu uključeni certifikacijski ispiti za: ECDL Core, Microsoft – MCITP: Server Administrator za Windows Server, Linux Professional Institute - LPIC1, Cisco CCNA, IT SMF – ITIL Foundation. Stručni naziv koji se stječe: stručni prvostupnik inženjer računarstva što odgovara stupnju Baccalaureus (bacc.ing.comp.), Engl.; Bachelor of Computer Engineering.

kalkulator

Priznajemo ispite!
Izračunaj umanjenje školarine prilikom upisa.

Iskoristi mogućnost priznavanja ispita položenih na drugim fakultetima, te mogućnost priznavanja položenih IT certifikata.

Za brzi okvirni izračun umanjenja školarine iskoristi naš on-line kalkulator.

studij

Ukoliko želiš upoznati studij i perspektivu koju ti pruža slijedi linkove koji će ti dati odgovore na najvažnija pitanja: